Kopen, huren of leasen? MOOOBY adviseert! - Moooby

Wees slimmer dan uw concurrent. Investeer in duurzame mobiliteit

Bent u ervan overtuigd dat duurzame mobiliteit de toekomst is? Fantastisch. Maar hoe financiert u deze slimme voertuigen voor uw werknemers? Wij overlopen alle opties.

 

 

Leasen

 Laat ons even duidelijk aangeven wat wij bedoelen met leasen.  Het bedrijf wilt de fietsen niet “onmiddellijk” betalen, je wilt dat het bedrijf facturen krijgt zodat de betaling gespreid wordt.

Omdat Moooby gaat voor maatwerk bepalen jullie wat jullie willen.

 • Willen jullie een leasing over 36 maanden of 24 maanden? Kies maar, op deze manier geniet u optimaal van het fiscaal voordeel verbonden aan deze voertuigen.
 • Jullie willen een leasing waar de verzekering gedurende de hele looptijd mee inbegrepen is? Dat kan! Verzekering voor schade, diefstal en mét pechverhelping!
 • Jullie willen een leasing waar de verzekering én het onderhoudscontract inbegrepen zijn, én dat ook voor volledige looptijd? Dan kan! Dus een all-in met complete ontzorging voor u als klant.
 • Jullie willen een leasing waarbij je kunt kiezen tussen 5%, 10%, 15% of 16% restwaarde? Dat kan!
 • Jullie willen een leasing waar je altijd de keuze hebt op het eind van het contract om de fiets te houden of niet? Dat kan!

Bij ons kan u terecht voor een all-in leasing met aankoopoptie over 24 en 36 maanden.

 

Wat moet je weten wanneer je de fietsen gaat leasen ?

 • Waarom zou je kiezen om de verzekering en het onderhoudscontract bij de leasing te integreren? Eén factuur waar alles maandelijks in zit, gemakkelijk toch?
 • Het product “financiële leasing met aankoopoptie” is enkel beschikbaar voor professionele klanten, u dient dus over een BTW-nummer te beschikken. De grote van uw onderneming is niet belangrijk.
 • De fietsen blijven zolang de leasing loopt de eigendom zijn van de bank, dus van onze partner Van Breda Car Finance. Kort voor de laatste aflossing wordt u contacteert door de bank met de vraag of u de fiets wenst te houden op het einde van het contract
 • Ja ? Perfect, de bank factureert u de laatste aflossing (de restwaarde + btw), eens deze betaald bent u eigenaar van het voertuig
 • Neen ? Ook goed, na de laatste maandaflossing komen wij uw fiets ophalen, deze wordt nadien verkocht door de bank, u bent vrijgesteld van betaling van de restwaarde + de btw daarop. Aangezien u het contract volledig doorlopen hebt wordt hier geen verbrekingsvergoeding gerekend.
 • De leasingprijs wordt berekend op de netto kostprijs : dat is de geafficheerde prijs in de winkel min de eventuele korting van de fiets, exclusief BTW. De prijs van de maandelijkse aflossingen die u van ons krijgt is bijgevolg ook ex. BTW
 • Je ontvangt gedurende de looptijd van het leasingcontract elke maand een factuur van de leasingmaatschappij, die geïnd wordt via domiciliëring.
 • De BTW wordt voorgeschoten door leasingmaatschappij en zij recuperen die nadien via de maandelijkse facturen, het pre-financieren van de BTW is typisch voor leasing. Je betaalt als het ware de BTW af gespreid over de looptijd van het contract. Dat heeft meteen een impact op de maandelijkse huurprijs.
 • De restwaarde waarvoor je gekozen hebt, bepaalt de fiscale verwerking van deze aankoop :
 • Restwaarden 5%-10%15% worden afgeschreven volgens een afschrijvingstabel en zijn bijgevolg on balance
 • Restwaarde 16% wordt als kost verwerkt (vergelijkbaar met een factuur voor energie, telefoon …) en zijn bijgevolg off balance.

Wij willen wel aangeven dat leasinggever, in tegenstelling tot bij de leasing van een wagen, niet zorgt voor het aanvragen van de nummerplaten (speed pedelec), dit doet onze verzekeringspartner en ook niet instaat voor het boetebeheer. De inschrijving van de fiets gebeurt bijgevolg op naam van de leasingnemer (de klant).

 

Wilt u voertuigen aankopen en uw bedrijf meer ecologisch maken? Maar legt u liever niet meteen een grote som geld op tafel?

Kies dan voor een financiële leasing met aankoopoptie en geniet van de flexibiliteit van dit product. De leasinggever (bank) draagt de grote investering en de leasingnemer (u) betaalt maandelijks via huurfacturen een deeltje terug.

Benieuwd naar de potentiële impact van nieuwe mobiliteit op uw bedrijf?

Contacteer ons

Mobiliteit is veranderd
Bent u mee?